Platser nära Visby för dagsutflykter

Det finns mycket att se nära Visby. Gotland är ju inte en enormt stor ö så visst kan du ta dig längre för att upptäcka smultronställen. Även med cykel. Men vi ska ta upp några platser som är mycket nära Visby och som brukar nämnas som attraktioner och sevärdheter på Gotland.

Högklint

Högklint är en utkiksplats med vacker vy. Du kommer att se hela Visby från denna punkt. Dessutom kan du se ut över kalkstensklipporna som är så karaktäristiska för Gotland. Ta bilder och njut! Från Högklint kan du även ta en promenad till Rövar Liljas Håla som barn tycker är spännande.

Klintehamn

Det här är en vacker hamn som även kan ta emot mindre båtar. Om du ska segla till Visby kanske du väljer Klintehamn först. Det är mycket vackert omkring Klinte och Klintehamn. Det går också bra att promenera omkring området. Det finns en fin strand att bada på såväl som ett fiskeläge i närheten.

Karlsöarna

Segla ut till Karlsöarna från Klintehamn. Detta är öar som har helt unik fauna. Det sägs att det inte går att se växtligeheten som finns på Lilla och Stora Karlsö någon annan stans!