Är gotländsk korv från Gottgluggen, numera Korvgluggen

På Södertorg i Visby finner du klassiska Gottgluggen som är en korvkiosk. Men det rör sig inte om en vanlig korvkiosk utan en mycket gotländsk sådan. De erbjuder nämligen korv som är producerad på Gotland. Du får den serverad på ett sätt som du känner igen. Med bröd och olika pålägg. Fast smaken kanske känns lite annorlunda då köttet kommer från gotländska djur.

Gottgluggen blev Korvgluggen

Det finns sedan en tid tillbaka rivningslov för flera byggnader på torget och här ingår Gottgluggen. Men detta betyder inte att korvmojjen kommer att försvinna för evigt. Det finns trots allt ett intresse för Gottgluggen på detta torg. Många tycker om att ta en liten paus med korv och bröd på torget. Kanske för att spela lite boule på boulebanan eller bara för att sitta i solen på en bänk.

År 2021 kom krögaren Reinhard Keinprecht med nyheten om att den klassiska kiosken skulle försvinna men att man fortfarande kommer att kunna beställa korv på plats. Det skulle nämligen byggas en finare uteservering och därmed också bli tal om en lite finare korv-med-bröd-upplevelse. I samband med detta skulle det också bli namnbyte så att Gottgluggen skulle bli Korvgluggen.